3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Yaşaması 50 bin YTL'ye bağlı

Beyninde tümör çıkan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Adil Ataş'ın bir hafta içinde ameliyat olabilmesi için gerekli olan 50 bin YTL'nin toplanabilmesi amacıyla sınıf arkadaşları, Burdur Valisi Rasih Özbek'in de desteğiyle yardım kampanyası başlattı. 

Şanlıurfalı 20 yaşındaki Adil Ataş'ın 10 ay önce Ankara Numune Hastanesi'nde beynindeki tümörden dolayı ameliyat olduğunu belirten Ataş'ın sınıf arkadaşı Ali Akkuş, "Arkadaşımızın Ankara Numune Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından en kısa sürede ikinci bir ameliyat olması gerekiyor. 

Fakat, hastane masraflarını karşılayamadığı için tedavi olamıyor. Adil Ataş'ın ameliyatı dünyada sadece 5 hastanede yapılabiliyor. Bu hastanelerden yalnızca Almanya'nın Berlin şehrindeki Hahn Meitner Institut'ü yüzde 95 güvence veriyor. Adil Ataş'ın bir hafta içinde 50 bin YTL temin ederek, Hahn Meitner Institut'de proton radyo terapisi görmesi gerekiyor" dedi. 

Arkadaşlarının hastalığı nedeniyle son derece üzüntü duyduklarını belirten Akkuş, arkadaşlarını sağlığına bir an önce kavuşturmak için yardım kampanyası başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Ameliyat masrafı olan 50 bin YTL'yi bulmak için çaldıkları her kapının yüzlerine kapandığını dile getiren Akkuş, "Son çare olarak Burdur Valisi Rasih Özbek'e durumu anlatarak, yardımcı olmasını istedik. Vali Özbek'in destekleriyle yardım kampanyası başlattık. Arkadaşımızın kurtulması için herkesten yardım bekliyoruz. Yardımcı olmak isteyenler Ziraat Bankası 6865359- 5001 numaralı Adil Ataş hesabına bağışta bulunabilirler" diye konuştu. 

Adil Ataş'ın hastalığına çok üzülen Burdur Valisi Rasih Özbek, Burdur Müftülüğü ve ilçe kaymakamlarına talimat vererek, cuma hutbelerinde Adil Ataş adına yardım toplanmasını istedi. Burdurlular'ın yardımsever olduğunu ifade eden Vali Özbek, "Burdurlular, bu arkadaşımızı Almanya'ya gönderir ve tedavi ettirir. Burada dur çünkü burası Burdur, hayırseverler de burada bulunur. Bu yardım cuma namazından sonra da toplanacak ve toplanan paralar bu hesaba aktarılacak. Almanya'ya göndereceğimize inanıyorum, inşallah öğrencimiz sağlığına kavuşur" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 14:19:12
Güncelleme :4 Aralık 2006 Pazartesi 12:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?