30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Yeni SGK müdürü BGC'de

Geçtiğimiz hafta Burdur Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü görevine başlayan Selim Yurtseven’in ilk ziyareti Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ne oldu.

SGK Müdürü Selim Yurtseven, ziyaretinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı’ya Burdur’da iyi bir performans sergileyeceğinden emin olduğunu belirtti.

Yurtseven, “Sosyal Güvenlik Kurumları halk için vardır. Devlet idaresinde çalışanlar halkın hizmetinde olduklarını asla unutmamalıdırlar” dedi. Taraşlı’ya, etkin, verimli, şeffaf bir yönetim anlayışı ile müşteri ve çalışanların memnuniyetini hedef alan bir çalışma içinde olacağını belirten Yurtseven, aylık bağlama sürelerinin 2009 yılında 30 günün altına düşüreceklerini söyledi. Kuruma intikal eden her bir evrağın 15 gün içinde cevaplandırılacağını da ifade eden SGK Yurtseven, Rehberlik ve Danışma Birimlerinin vatandaşa bilgi vereceğini kaydetti. “Hiçbir sigortalımız SGK kapısından işi görülmeden dönmeyecektir” diyen Yurtseven, vatandaşların ihbar ve şikâyetlerini telefon ya da mail yolu ile kendilerine iletebileceklerini de sözlerine ekledi.

Yurtseven, emekliliği gelen ve elinde birden fazla sigorta numarası bulunanların, bu numaraları birleştirmelerini de isteyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Fazla sayıda sigorta numarası olan vatandaşlarımız birleştirme işlemlerini emekli olmadan en az iki yıl önce; farklı sosyal güvenlik sistemlerinde ve İlimiz dışında farklı illerde geçen hizmetlerini de İl Müdürlüğümüze bildirerek hizmetlerinin toplatılması için talepte bulunmaları halinde aylık bağlama işlemleri iki gün içinde sonuçlandırılacak ve vatandaşlarımız hiçbir zaman mağdur olmayacaklardır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:59:01
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 13:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?