3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Yeni yılı ilk onlar kutladı

Burdur Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden yeni emekli olan Nazım Şener, Burdur'da bulunan yetiştirme yurtlarında kalan erkek ve kız öğrencilere yılbaşı partisi düzenledi. Yetiştirme yurdunda kalan Türk ve Somalili öğrencilerin yılbaşı kutlamasına, Burdur Valisi Rasih Özbek ve eşi Zehra Özbek de katıldı.


Yılbaşı Burdur Kozluca İlçesi Mustafa Kemal Çocuk Yuvası öğrencileri tarafından 'Yeni Yıl' şarkısı söylendi. Ardından müzik dinletisine geçildi. Kozluca Mustafa Kemal Çocuk Yuvası öğrencisi Mahmut Tetik tarafından "Ela Gözlüm" türküsü seslendirildi. Müzik dinletisinden sonra Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler sandalye kapma oyununu oynadı.

Mülteci olarak Burdur'a gelen ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan Somalili Ahmet Haji, Somali'nin en sevilen şarkısını seslendirdi.

Geceye uzun zamandır hazırlanan Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri "Kabadayılar" isimli piyesi sundu.


Gecenin son bölümünde Yılbaşı Pastası kesildi. Vali Özbek, öğrencilere pastayı kendi elleriyle ikram etti.
Pasta kesiminin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek'in eğittiği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Halk oyunları gösterisinin ardından tüm öğrenciler piste çıkarak doyasıya dans edip eğlendiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 18:08:45
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 18:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamıle erdem IP: 78.165.233.xxx Tarih : 13.01.2008 16:38:33

bende yurtan ayrıldım 2006 yılında yurtlarda böyle faliyetlerin yapılması cok güzel bu faliyetlerin her zaman yapılmasını dılerım cunku orada kalan arkadaslarımız için bu tarz faliyetlerin onlar için daha faydalı güzel olacagına inaniyorum çünkü orada kalan arkadaşlarımın ve kardeşlerimizin böyle etkinliklere ihtiyacı var lütfen sizlerin ve SAYIN VALİMİZİN desteklerine ihtiyacıvar.böyle bir site actıgınız için sizler teşekür ediyorum.