4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Yerlerini beğenmeyip istifa ettiler

Demokrat Parti'den Burdur Milletvekili aday adayı olan Baki Varol ve Adem Şengül, milletvekili aday listesinde birinci sıradan aday gösterilmeyince partilerinden istifa etti. 

DP'nin Burdur 2. ve 3. sıra milletvekili adayları Baki Varol ile Adem Şengül, partide mücadelelerine devam edeceklerini belirtirken genel başkanları Mehmet Ağar ve mevcut yönetimin derhal partiyi terk etmelerini istedi. 

Adaylıktan istifa ettiklerini Yüksek Seçim Kurulu, DP Genel Merkezi ve Burdur DP İl Başkanlığı'na noter kanalıyla bildiren Varol ve Şengül, DP'de mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, aday belirlerken anket sonuçlarına, teşkilatın temayül yoklamasına, geçmiş yerel seçimlerde alınan oy oranlarına, parti tabanının tutumuna, en önemlisi Burdur seçmeninin tercihlerinin dikkate alınmadığını öne sürdüler. 

Varol ve Şengül dilekçelerinde, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yardımcıları Mümtaz Yavuz ve arkadaşlarının ülke sorunlarını çözemeyeceklerini, demokrat misyona uygun politika izleyemeyeceklerini, yetersiz ve basiretsiz kaldıklarını üzülerek gördüklerini iddia ederek, tüm illerde yanlış aday tercihleri ve yanlış politikalar nedeniyle partinin ülke barajının altına itildiğini öne sürdüler.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 18:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?