4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Yolcu otobüsünde bomba paniği

YOLCU OTOBÜSÜNE BOMBA İHBARI PANİĞE NEDEN OLDU

Antalya-Samsun seferini yapan bir yolcu otobüsü, bomba ihbarı yapılması üzerine Burdur'un Bucak ilçesinde durduruldu. Bucak terminaline çekilen otobüste bomba uzmanlarınca yapılan incelemeler sonunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam jandarmayı arayan kimliği belirsiz bir kişi Antalya'dan Samsun'a giden Ahmet İnal yönetimindeki 34 LAR 58 plakalı yolcu otobüsünde bomba olduğu ihbarında bulundu. Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bucak Otogarı'nda geniş çaplı güvenlik önlemleri alarak otobüsü bekledi. Burdur Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bomba imha uzmanları önce otobüs içerisinde bulunan yolcuların bagajlarını otobüsten indirerek dışarı çıkardı. Bomba imha uzmanları yaptıkları incelemeler

sonucu bomba ve patlayıcı maddeye rastlamadı. Daha sonra yere indirilen bagajların kimlere ait olduğu tespit etmek ve tekrar kontrol etmek için yolcular teker teker çağrılarak bagajlarını göstermesi istendi. Yolcuların bagajları tespit edilip tekrar kontrolden geçirildi.

Bucak Otogarı'nda panik içinde heyecanlı, gergin ve korkulu bir bekleyişin ardından bomba imha uzmanlarının korkulacak bir şey olmadığını tespit etmesinin ardından rahat bir nefes alan yolcular otobüse alındı.

 

İHBARI OTOBÜSE BİLETSİZ BİNEN YOLDA İNDİRİLEN KİŞİNİN YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

İhbarı yapan kişinin Antalya'da otobüse biletsiz binen, bilet parası ödemek istemeyen kişinin yapabileceği belirtildi. Antalya'dan Samsun'a giden asılsız bomba ihbarı yapılan otobüsün şoförü Ahmet İnal, "Antalya'dan yola çıktığımız zaman bilet kontrollerinde bir yolcunun bilet almadığı ortaya çıktı. Muavin bana 'Yolcunun birisi biletsiz ve para ödemek istemiyor' dedi. Ben de Antalya çıkışında durarak bilet parasını ödemesini istedim. Yolcu 'Ben binbaşıyım. Askerim para ödemem beni parasız götüreceksiniz,

yoksa otobüste bulunan bayanlara sarkıntılık ederim' dedi. Ben de bunun üzerine yolcuyu otobüsten indirdim. İnidirirken bu kişi 'Size gösteririm, yapacağımı biliyorum' dedi. İhbarı büyük bir ihtimalle bu kişi yaptı" dedi.

Şoför İnal, "Bu tür insanların asılsız ihbarlar ile hem güvenlik güçlerini boş yere oyalaması, hem de yolcularımızı yollarda oyalamasına anlam veremiyorum" diye konuştu.

Saaat 19.45 sularında Bucak Otogarı'na giren yolcu otobüsü, asılsız bomba ihbarı ile yapılan kontrollerden sonra yoluna saat 22,15 sularında yoluna devam etti. Olay hakkında soruşturma sürdürülüyor.

YOLCU OTOBÜSÜNE BOMBA İHBARI PANİĞE NEDEN OLDU
YOLCU OTOBÜSÜNE BOMBA İHBARI PANİĞE NEDEN OLDU
YOLCU OTOBÜSÜNE BOMBA İHBARI PANİĞE NEDEN OLDU
YOLCU OTOBÜSÜNE BOMBA İHBARI PANİĞE NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 09:36:03
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 10:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?