7
Mayıs
2024
Salı
BURDUR

Yöreler yarıştı

Türkiye Halk Oyunları Grup Birinciliği Yarışması, Burdur Gazi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Anadolu folklorunun aktarıldığı yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmaya Afyon, Burdur, Isparta, Uşak, Kocaeli, Ankara ve Yalova'dan halk oyunları ekipleri katıldı. Düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere iki dalda yapılan yarışmada oyuncular tüm hünerlerini sergiledi. Teke Yöresi kahramanlarının hayat hikayelerinin de anlatıldığı kategoriler izleyenleri büyüledi.

Kulüpler arasında geçen yarışmada, kızlar tef çaldı, efeler gelin aldı ve tüfek attı. Antalya, Uşak, Isparta, Fethiye, Afyon Yöresi'nin sergilendiği yarışmayı Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 5 yaşındaki kızı Elif Tapsız ile birlikte izledi. Dereceye giren kulüplere ödülleri Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Sancar tarafından verildi.

Yurtiçinden yarışma için Burdur'a gelen vatandaşları selamlayan Burdur Valisi Süleyman Tapsız şöyle konuştu:

"Anadolu kültürünün en güzel örneklerini seyrettik. Teke Yöresi2nde sizleri görmekten çok mutluyum. Anadolu'nun kültürünü yaşattıkları için öğrencilerimize, eğitmenlere ve değerli velilere çok teşekkür ediyorum. Sizi Burdur'da ağırlamaktan dolayı büyük şeref duyuyoruz"

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2012 Pazartesi 12:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?