4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Yurtkur'dan Bucak'a modern yurt

YURTKUR'DAN BUCAK'A TÜRKİYE'NİN 3. MODERN YURDU

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Burdur'un Bucak ilçesine Türkiye'de üçüncü sayılan modern yurdunu yaptırdı.

YURTKUR tarafından Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu yanına yaptırılan yurt binası tamamlanarak öğrenci kayıtlarının yapılmasına başlanıldı. 6 kattan oluşan yan yana erkekler ve kızlar için inşa edilen yurttan ziyade beş yıldızlı bir otel görünümündeki yurtta 250 kız 250 erkek öğrenci için odalarda ikişer ve üçer yatak bulunuyor. İki bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurdunda bir sosyal tesisin yanı sıra yurt içerisinde ve odalarda telefon, internet gibi hizmetlerin yanı sıra kalorifer ile ısıtılırken

günün her saatinde sıcak su imkanı bulunuyor. Özürlü öğrencilerin gelebileceğini de düşünün YURTKUR hem erkeklerde hem de kızlarda olmak üzere özürlü öğrenciler için dört oda ayırırken, odalar özürlülerin daha rahat edebilmeleri için özürlülere göre dizayn ediliyor.

Yurtta kalan öğrencilere yurt içerisinde bulunan sosyal tesislerden yemek ve içecekler için aylık 120 lira değerinde kupon yardımı yapılıyor.

YURTKUR'DAN BUCAK'A TÜRKİYE'NİN 3. MODERN YURDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 10:08:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 21:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?