30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Yusufça'da seçim heyecanı

YUSUFÇA BELDESİNDE SEÇİM HEYECANI

Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Bugün yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri için altı siyasi parti aday gösterdi.

Gölhisar'ın bin 748 nüfuslu Yusufça beldesinde bin 384 kişi altı sandıkta oy kullanacak.

AK Parti'nin adayı Yılmaz Akkaş, CHP'nin adayı Kadir Tavas, Saadet Partisi'nin adayı Bekir Karayel, DSP'nin adayı Hüseyin Canyürek, DP'nin adayı Mehmet Tezcan ve TKP'nin Adayı Erhan Altınkaynak'a oy vermek için sabah erken saatlerde sandık başına gitti.

YILLARDIR HİÇBİR DEVLET ADAMI BELDEYE GELMEMİŞTİ

Türkiye'de, bugün sadece Yusufça'da seçim yapılacak olması beldenin cazibesini artırdı. Yıllardır hiçbir devlet adamının uğramadığı belde halkı bir anda bakanları, genel başkanları, genel başkan yardımcılarını ve milletvekillerini ağırlamaya başladı. Siyasi parti bayraklarıyla süslenen beldeyi şu ana kadar CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı

Selma Aliye Kavaf, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker gibi önemli isimler ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un cuma günü beldede yapacağı miting bir cenaze nedeniyle iptal edildi.

Öte yandan 29 Martta yapılan seçimlerle Gölhisar Belediyesi için oy kullanan Yusufçalılardan bazıları bu duruma razı olmadı. Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan belde halkı, yörenin yeniden belde olmasını sağladı. Isparta Bölge İdare Mahkemesi 18 Ağustos 2009'da belde belediye başkanlığı ve meclis üyesi beldenin yeniden belediye tüzel kişiliğiyle yönetilmesi doğrultusunda karar verdi. İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulu, beldede belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği

seçimlerinin 15 Kasım da yapılmasına karar vermişti.

YUSUFÇA BELDESİNDE SEÇİM HEYECANI
YUSUFÇA BELDESİNDE SEÇİM HEYECANI
YUSUFÇA BELDESİNDE SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 09:26:02
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 14:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?