3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Yüzmeye giderken kazada can verdi

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde yıllık izinlerini geçiren 45 yaşındaki Süleyman Üstünkol ve 31 yaşındaki eşi Nertan Üstünkol, otomobille Salda Gölü'ne yüzmeye giderken kaza yaptı. Kamyonla çarpışan otomobildeki çiftten Süleyman Üstünkol hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı.


Bir süre önce Almanya'dan memleketi Burdur'un Yeşilova İlçesi'ne bağlı Güney Beldesi'ne yıllık izinlerini geçirmek için gelen gurbetçi Süleyman Üstünkol ve eşi Nertan Üstünkol, sabah saatlerinde Salda Gölü'ne yüzmeye gitmek için yola çıktı. Gurbetçi çiftin içinde bulunduğu MIL NB 760 plakalı otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden virajı alamayınca karşı yönden gelen 50 yaşındaki Hasan Kanal'ın kullandığı 15 KC 013 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

Kazanın şiddetiyle ön camdan dışarı fırlayan sürücü Süleyman Üstünkol olay yerinde hayatını kaybetti, metrelerce uzağa fırlayan eşi ise ağır yaralandı. Yaralı kadın, çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan ağır yaralı kadın, hayati tehlikeyi atlatamadı.

Gurbetçi çiftin, emniyet kemerlerinin takılı olmadığı kaydedildi. Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan kamyon şoförü Hasan Kanal ise jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.


DHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 17:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?