1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Aykıtça Deresi'ne istinat duvarı

Burdur'un Bucak İlçesi'nin merkezinden geçen Aykıtça Deresi'nde belediyesi tarafından yürütülen istinat duvarı çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kış sezonu öncesinde tamamlanması planlanan Aykıtça Deresi'nde yürütülen hazırlık çalışmaları hakkında bilgiler veren Bucak Belediye Başkanı Arsal Sarı, derede, istinat duvarı yapımına büyük önem verdiklerini belirtti.

Başkan sarı, geçtiğimiz yıllarda yağan sağanak yağışlarla derenin taşarak bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşattığını söyledi.

Derede Şirlek mevkii meslek yüksek okulu önünden başlayarak Konak Mahallesi'nin aşağı kesimlerine kadar çift taraflı istinat duvarı yapıldığını kaydeden Sarı, "Kış aylarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için ekiplerimiz sürekli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye olarak her alanda çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi. Konak Mahallesi sakinleri ise dereye istinat duvarı yapılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, "Aykıtça Deresi yıllardır kanayan bir yaraydı.

Etrafındaki çevre kirliliği ve bakımsızlık dereyi ve dere kenarında yaşayan bizleri canımızdan bezdirmişti" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 14:50:14
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 16:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?