19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sümer Ezgü'den yardım sözü

Burdur'un Bucak İlçesi'nde bulanan ve öğretmen olan babasının daha önce görev yaptığı Oğuzhan İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileriyle bir araya gelen Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, okula yardım sözü verdi.

Antalya'da verdiği konserden dönen Sümer Ezgü, Bucak'ın Çamlaraltı mevkiinde Oğuzhan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileriyle görüştü. Öğrenciler, hazırladıkları "Yanan Mektep" dergisi için ünlü sanatçı ile röportaj yaptı.

Ezgü, yapılan röportajda çocukluk anılarını, babasının uzun yıllar önceki okul müdürlüğü dönemlerini ve müziğe nasıl başladığını anlattı. Ezgü, bu arada okul albümündeki resimleri inceledi, babasıyla ilgili resimlere bakarken çok duygulandı. Öğrencilerin okul kütüphanesine babasının ismini vermek istemelerini sevinçle karşılayan Sümer Ezgü, gerek maddi gerekse manevi tüm desteği verebileceğini söyledi.

Öğrenciler daha sonra, ilçenin en eski ilkokulu olan ve 1948'de yandığı için halk arasında "Yanan Mektep" olarak bilinen Oğuzhan İlköğretim Okulu'nun çıkaracağı derginin içeriğinden bahsetti. Öğrencilere başarılar dileyen Ezgü, bu tür çalışmaların meslek edinmede bir başlangıç olduğunu, müziğe de kendisinin böyle bir okul çalışmasıyla başladığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 12:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?