24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Köle mezarlığının çehresi değişiyor

Bucak Mezarlıkları Yaptırma ve Yaşatma Derneği, ilçede bulunan mezarlıkların çehresini değiştiriyor.

Bucak İlçesi'nin en eski mezarlıklarından birisi olan Köle Mezarlığı'nda, 2 hoparlör sistemi ile Kur'an-ı Kerim okunma işlemi devam ediyor.

Mezarlıklarla ilgili bilgi veren Bucak Mezarlıkları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Talayman, "Ecdadımıza sahip çıkmak zorundayız.

Herkesin geleceği yer olan mezarlıklarımızın güzelleşmesi için elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Köle Mezarlığımız'da temizleme, yeşillendirme ve çevre düzeni çalışmaları yaptık.

Mezarlık içinde açılan yollar sayesinde araçlar ile mezarlık dolaşılabiliyor. Yıllardır prikethane olarak kullanılan kısım mezarlığa dahil edildi.

Burada güzel bir proje uygulamasıyla, yeşil saha, bekçi kulübesi, yol ve kabir yerleri oluşturuldu. Bu kısma yaklaşık 400 kabirlik bir alan açılmış oldu" dedi.

Mevcut Köle Mezarlığı'nın kuzey kısmında bulunan Mezarlıklar Derneği'ne ait alanda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dernek Başkanı Talayman, "İki nolu Köle Mezarlığımız'da duvar çalışmalarımız devam ediyor.

Duvar çalışmamızda ustadan kaynaklanan bir problem yaşadık. Problem aşıldı. Çalışmalar en kısa zamanda başlayacak. Bu mezarlığımızın içinden geçen bir deremiz var. Bu derede ıslah çalışması yapacağız.

Tüm mezarlıklarımızda olduğu gibi burada da plan üzerine çalışarak, yollarımızı, yeşil alanlarımızı oluşturacağız. Namazgah, şadırvan bölgemiz ve duvar çalışmalarımızı bu takvim yılı içinde bitirmeyi planlıyoruz.

Dernek olarak, belediyemizin, iş adamlarımızın ve halkımızın desteğini her zaman aldık. Tüm bu hizmetler hayırseverlerimizin yardımları ile olmaktadır.

Hayırsever işadamımız Mehmet Cadıl, duvar çalışmamız yapınca mezarlığımızın düzleme çalışmalarında bizlere yardımcı olacağını söyledi. Kendisine ve tüm hayırseverlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:00:02
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 16:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?