6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bayramlaşmada da virüs önlemi

Hatay'ın Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarından 27 bin kişi, yakınları ile bayramlaşmak için Suriye'ye geçiş yaptı. Yayladağı'nda sınırdan geçiş yapan araçlarla vatandaşların ayakkabıları kuş gribine karşı dezenfekte edildi.

Sabah saat 08.00'dan itibaren Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Yayladağı Sınır Kapısı'ndan 8 bin, Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ise 19 bin olmak üzere toplam 27 bin Türk vatandaşı yakınlarıyla bayramlaşmak için Suriye'ye geçiş yaptı.

Bayramlaşma için Türkiye'den Suriye'ye geçiş yapan araçlar kuş gribi tehdidinden korunmak amacı ile Suriyeli görevliler tarafından ilaç sıkılarak, dezenfekte edildi. Suriyeliler, sınırdan yaya olarak giriş yapan Türk vatandaşlarına da giriş kapısının önüne koydukları ilaçlı paspasta ayaklarını sildirdi. İlaçlamayı yapan Suriyeli görevliler, yapılan bu uygulamanın kuş gribine karşı rutin bir önlem olduğunu ve Suriye'nin tüm sınır kapılarında bu uygulamanın yapıldığını söyledi.

Yayladağı Sınır Kapısı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine Türkiye'den Hatay Vali Vekili Aydın Akkor, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Jandarma Alay Komutanı Albay Feramus Küçük, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Yayladağı Kaymakamı Enver Ünlü ile diğer protokol üyeleri katılırken, Suriye'den Lazkiye Valisi Zahi Haj Mousa katıldı.

Vali Vekili Aydın Akkor, dostluk mesajları vererek, "Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Ortak kutladığımız bu bayramlar ilişkilerimizi daha sıcak tutuyor" dedi.

Lazkiye Valisi Zahi Haj Mousa ise, Türk vatandaşlarının bayramını kutlayarak, "Suriye ve Türkiye her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur. Dini anlamda olduğu gibi ekonomik ve siyasi alanda da ortak paydalarımız var. Bu da bizi birbirimize daha fazla yakınlaştırıyor. Umarım bundan sonra 2 ülke arasındaki ilişkiler çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Yayladağı Sınır Kapısı'ndaki ilaçlama uygulamasına da değinen Lazkiye Valisi Zahi Haj Mousa yapılan uygulamanın rutin bir uygulama olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Hatay Vali Vekili Akkor'a, Suriye'nin meşhur acı kahvesi "Mırra" ikram edildi. Bayramlaşma töreni, Suriye halk oyunları ekibinin sunduğu dans gösterisiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?