6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yayladağı'nda başpehlivan belli oldu

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Aba Güreşleri'nde başpehlivanlığı Levent Boyar kazandı. 

Aba Güreşleri'ni, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Vali Yardımcısı Aydın Akkor, AKP Milletvekili Mehmet Soydan, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, Yayladağı Kaymakamı Enver Ünlü, Yayladağı Belediye Başkanı Tayfur Kızılkaya ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Suriyeli turistler izledi. ,

Protokol üyelerinin yerini almasıyla başlayan programda, önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Yayladağı Kaymakamı Enver Ünlü, 3.'sü düzenlenen Aba Güreşleri'nin öneminden bahsetti. 

Ünlü, "Ata sporumuz olan aba güreşi, bölgemizde uzun yıllardan bu yana yapılmaktadır. Bu nedenle bizler buraya Hatay'ın Kırkpınar'ı diyoruz" şeklinde konuştu. 

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı, Güreş Ağası Recep Atakaş da, güreşlere gereken önemin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi. 

Gençlerin kötü alışkanlıklardan spor sayesinde uzaklaştırılabileceğini ifade eden Atakaş, bu yıl 3. kez güreş ağalığı yaptığını, bunu da güreşi sevdiği için yaptığını ifade etti. 

Konuşmaların ardından yapılan güreşlerde, 35 kiloda Bekir Çelenk, 45 kiloda Mustafa Kuyucu, 55 kiloda Cuma Turan, 65 kiloda Zeki Sakallı, 75 kiloda Mehmet Çakı birinci olurken, başpehlivanlığı Levent Boyar kazandı.
 
Dereceye giren sporculara toplam 12 bin YTL ödül dağıtılırken, başpehlivanın ödülünü Vali Ahmet Kayhan verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 16:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?