6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Filistin için insani yardım yola çıktı

Türkiye'nin Filistin'e yapacağı 10 bin tonluk un yardımının 690 tonluk ilk bölümü, 35 TIR ile Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan hareket etti. 

Hükümetin sağladığı kaynak ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından temin edilen 10 bin ton un yardımının 690 tonluk ilk dilimini taşıyan 35 TIR, sabah saatlerinde Reyhanlı'ya ulaştı. 

Kızılay ve Kızılhaç tarihindeki en büyük yardım konvoyu olduğu belirtilen 35 TIR'lık konvoy, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından Suriye'ye geçiş yaptı. 

TIR'lar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkarken, Gümrük Müdürü Aydın Yıldız ile İlçe Emniyet Müdürü Sadık Toprak da hazır bulundu. 

Kızılay Derneği Filistin İnsani Yardım Ekibi Sorumlusu Kamil Kurtul, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin desteğiyle Filistin'e 10 bin ton un götüreceklerini belirterek, "Cilvegözü'nden toplam bin 500 ton un göndereceğiz. 

Kalan 8 bin 500 ton ise Mersin Limanı'ndan gemilerle taşınacak. Bu rakam, son yıllarda yapılan en büyük destektir. 

Buradaki amaç, zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak. İlk etapta 35 TIR ile Filistin'e 630 ton un götürüyoruz. 

Sevkıyat 5 gün sürecek" dedi. 

Reyhanlı Kaymakamı ve Cilvegözü Sınır Kapısı Sorumlusu Ünal Çakıcı da araçların Filistin'e gitmesi için sınır kapısında gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 10:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?