6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Hristiyanlar hıdrellez'i kutladı

Hristiyan Alemi'nin Hıdrellez Bayramı Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde de kutlandı. 

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Hıdrellez Bayramı İskenderun'da da yapılan etkinlikler ile kutlandı. Hristiyan Alemi'nin yoğun ilgi gösterdiği bayramın kilise kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı. 

Hatay'ın en eski kiliselerinden biri olarak bilenen Aziz George Kilisesi, kutlamalar nedeniyle doldu, taştı. Bu özel günü fırsat bilen insanlar, kalemlerle kilisenin tenha köşelerinde kağıtlara yazdıkları dileklerini, dilek odasına ve çuvallara atıyorlar. Tutulan dilekler ise birbirinden farklı. Kimisi evlenmek için iyi bir eş, kimisi üniversite sınavını kazanabilmek, kimisi ise ev ve araba sahibi olmak istiyor. Kadınlar dilek taşına madeni para yapıştırmak için bir birleriyle yarışırken çocuğu olmayan bir kadının kilise içerisine gizlice bıraktığı hamurdan çocuk heykelleri ise görenleri hayrete düşürdü. Tabi farklı dileklerde yok değil. Tıpkı 8 yaşındaki Latif Öncü gibi. Öncü, Kilisenin duvarına eğilerek yazdığı kağıtta konuşamayan kardeşinin dilinin çözülmesini ve annesinin hastalıktan bir an önce kurtulması dileğinde bulunuyor. Ayinin ardından vatandaşlar yazdıkları dileklerini çuvalın içerisine atmak için uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı kilise içerisinde Hıristiyan vatandaşlar kadar Müslüman vatandaşlar da kiliseye gelerek dileklerini yazıp bıraktılar. 

Yıllardır Hıdrellez Bayramı Kutlamaları'na katılarak, kilisede dilek tuttuklarını belirten İskenderunlu bayanlar, bugüne kadar bir çok dileklerinin kabul olduğunu söylediler.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 15:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?