6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kardeşler okula gitmek istiyor

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, anne ve babalarıyla birlikte hurda toplayarak aile bütçesine katkı sağlayan 3 kardeş, okula gitmek istiyor.
 
İskenderun sahil kordonunda kola kutusu, plastik şişe ve benzeri hurdaları toplayıp satarak geçimini sağlayan 6 çocuklu Şirinoğlu ailesinin 3 ferdi Mehmet Ali (11), Nuray (9) ve Mustafa (8), topladıkları hurdaları satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu'nda okurken babaları Mehmet Şirinoğlu tarafından parasızlık nedeniyle okuldan alınan çocuklar, eğitimlerine devam etmek istiyor. 

Daha önce başvurdukları Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan erzak ve para yardımı aldıklarını belirten anne Naciye Şirinoğlu, "Yıllardır elektriksiz yaşayıp, mum ışığında oturuyorduk. Daha birkaç gün önce elektriğimiz bağlandı. Paramız olmadığı için çocuklarımızı okuldan almak zorunda kaldık. Hırsızlık yapmamak için de eşim ve çocuklarımla birlikte hurda toplayıp satıyoruz. Bu işi yapmaktan biz de hoşlanmıyoruz ama mecburuz" dedi. 

Haydi Kızlar Okula Kampanyası'ndan da haberi olmayan anne Naciye Şirinoğlu, "Devletten ve hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz" diye konuştu. 

Okula gitmeleri gereken yaşta hurda toplayarak para kazanmaya çalışan Mehmet Ali, Nuray ve Mustafa da, "Okula gitmek istiyoruz ama paramız olmadığı için gidemiyoruz. Eğer paramız olursa, okula yeniden başlayacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 14:32:58
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 14:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?