22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hac kafilesi yola çıktı

Hatay'ın İskenderun İlçesinde ilk hacı kafilesi dualarla ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İskenderun'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Numune Camii'nde yatsı namazını müteakip tören düzenlendi. Kutsal topraklara gidecek olan 72 hacı adayı için yaklaşık iki bin kişi uğurlama törenine katıldı.

Hacı adaylarının vedalaşma anlarında hüzünle sevinç birarada yaşandı. Kutsal topraklara giderek Hacı olmanın mutluluğunu yaşayan hacı adayları bir yandan da sevdiklerinden ayrılmanın verdiği hüzünle gözyaşlarını tutamadı. Kutsal topraklara hareket etmeden önce duygularını basın mensuplar ile paylaşan hacı adayları, "Tüm Müslümanlar ve memleketimiz için dua edeceğiz.

Allah her Müslüman'a bu güzel yolculuğu nasip etsin" şeklinde konuştu. Uğurlama törenine AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan da katılarak, hacı adaylarının sağ salim kutsal topraklara gidip gelmeleri ve hac vazifelerini yerine getirebilmeleri için dua etti. Bazı vatandaşlar dua sırasında gözyaşlarını tutamadı. Törenin sona ermesiyle birlikte otobüsler Adana havaalanına doğru yola çıktı.

Kutsal topraklara giden hacı adaylarının ve yakınlarının gözyaşlarının sel olup aktığı uğurlama törenine vatandaşlar uzun süre otobüsteki yakınlarına el salladı. Hacı adayları otobüsle Adana havaalanına oradan da uçakla aynı gece Mediye'ye ulaşacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 23:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?