18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hristiyan cemaatinden pankartlı kutlama

İskenderun'da, Hristiyan Ortadoks cemaati, kilisenin duvarına astıkları bez afişle Müslüman aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutladı.

İskenderun'da yüzyıllardır hoşgörü ortamında yaşayan Hristiyanlar, Kilise duvarına astıkları dev pankartla Müslümanlar'ın Ramazan Bayramı'nı kutladı. Hıristiyanlar'la Müslümanlar'ın mezarlıklarının bile aynı olduğu İskenderun'da, herkes ibadetlerini gönül rahatlılığıyla yapabiliyor.

İskenderun'un en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesi üzerindeki Hıristiyan Ortodoks Kilisesi duvarına asılan "Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını Kutlarız" yazılı afiş, İskenderunluların büyük ilgisini çekti. Hıristiyan Ortodoks Cemaati Vakfı adına asılan afiş İskenderun'da yaşayan Müslümanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İskenderun'da yaşayan ve yıllardır Hristiyanlar'la birlikte aynı ortamı paylaşan Mustafa Akcan ve Mustafa Çengel, kilise önünde yaptıkları açıklamada Hıristiyan cemaatinin Müslümanlar'ın bayramını kutlamasının son derece güzel bir davranış olduğunu ve Avrupa birliğine girmek üzere olan Türkiye'de Hristiyanlar'ın böyle bir davranışta bulunmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?