4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Noel Türk milletine yakışmaz!"

Isparta Müftüsü İsmail Öncel, Hıristiyan ve Yahudi topluluğunu taklit ederek ve hatta onları bile geçerek Noel gecesi şeklinde yılbaşı kutlamanın milletimize uymadığını ifade ederek, "Noel hortusunu hortlatmak Türk milletine yakışmaz" dedi.

İl Müftüsü İsmail Öncel, bugünü geçen bir yılı en iyi şekilde değerlendirerek ve Allah'a şükrederek geçirilmesinin uygun olacağını söyledi. Müslüman Türk halkının bir yıl süresince gerek ailesi, kendisi, gerek Allah ve memleketi için ne yaptığını gözlemlemesi gerektiğini ve bunlardan ibret alarak yeni bir yılda daha iyi şeyler yapma kararı almasının daha doğru olacağını vurguladı.

Müftü Öncel, "Böyle yapılması geleceğe daha iyi bakmamızı sağlayacaktır. Yılbaşı eğlencelerinin Hıristiyan ve Yahudi topluluğunu taklit ederek geçirmek yanlıştır. Bugünde Hıristiyan ve Yahudi topluluğunu taklit ederek ve hatta onları bile geçerek Noel gecesi şeklinde kutlamak bizim milletimize uymuyor. Noel hortusunu hortlatmak Türk Milletine yakışmaz. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nı dahi düşünmezken, yeni yıl için bu kadar hazırlık yapmak doğru değil. Ayrıca bugünde tüm haramlar diğer günlerde harammış bugün helalmış gibi davranmak son derece sakıncalı. Bugünü alkol tüketerek değil, acısıyla tatlısıyla yaşadığımız bir yıl için Allah'a şükür ederek geçirmemiz daha doğru olacaktır" diye konuştu.
İl Müftüsü İsmail Öncel, bu tür hareketleri taklit etmek yerine Avrupa'nın ilmini, tekniğini hak ve hukuk konularını ele almanın yerinde bir karar olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?