5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Teröre karşı çöp önlemi

Isparta Belediyesi, terör örgütlerinin bomba koyup can ve mal kaybına yol açtığı bir yönteme yeni bir uygulamayla son veriyor. Belediye, halkın ve esnafın güvenliği açısından cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini kaldırıyor. Bundan böyle çöplerin belirlenen saatlerde konulup toplanacağı belirtildi.

İlk olarak şehrin merkezi konumunda bulunan 6 Mart, Cumhuriyet, Mimar Sinan ve 113 caddeler üzerinde bulunan çöp konteynerleri kaldırıldı. Evsel ve iş yeri atıklarının bundan böyle 10:00-18:30 ve 22:00 saatleri arasında cadde üzerinde bulunan askılı çöp kovalarının yanına bırakmaları istendi. Uygulama daha sonra tüm şehir geneline yaygınlaştırılacak.

ZABITA UYARIYOR

Son uygulamayı el broşürü olarak dağıtan ve esnafın bilinçlenmesini sağlayan Isparta Belediyesi, bu saatler dışında çöp bırakanlara da Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılabileceğini hatırlattı. İş yeri sahipleri, belediyenin halkın can ve mal güvenliğini sağlaması açısından yerinde bir karar aldığını ve esnaf olarak alınan bu kararı uygulayacaklarını belirtti.

BAŞKANA DESTEK

"Temizlik Uygarlıktır" sloganıyla 4 yıla yakın zamandır çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Hasan Balaman ise uygulamanın başladığı pilot bölgelerde halktan ve esnaftan olumlu cevap aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yaptığımız birçok proje gibi bu uygulamanın da gerek esnaf gerek vatandaşımız tarafından takdirle karşılanması belediye-vatandaş iş birliğinin bir göstergesidir."

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?