3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

12 öğrenci tedavi altında

Isparta Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde öğrenim gören ve okul yurdunda kalan öğrencilerin bir kısmı akşam yedikleri yemekten zehirlendi.

130 kişinin barındığı yurtta zehirlenen 12 öğrenciden bir kısmı Isparta Devlet Hastanesi'nde, bir kısmı ise Doğumevi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Isparta Anadolu Kız Meslek Lisesi Öğrenci Yurdu'nda saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Okul yurdunda kalan 130 kız öğrenciden 12'si akşam yedikleri patatesli köfte ve çorba yemeğinden sonra fenalaştı. Karın ağrısı ve üşümeden sonra okul yetkilileri tarafından durum 112 Acil Servis yetkililerine bildirildi. Fenalaştıkları belirlenen öğrenciler 112 Acil Servis ambulansları ile Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerin bir kısmı yaşları küçük olması nedeniyle Doğumevi Hastanesi'ne sevk edildi. Öğrenciler akşam yedikleri yemekten sonra karın ağrılarının olduğunu ve üşümeye başladıklarını, ambulans ile hastaneye kaldırıldıklarını belirtti. Olaydan hemen sonra hastaneye giderek öğrencileri ziyaret eden Isparta Valisi İsa Parlak, yetkililerin ihmali görüldüğü taktirde gerekli yasal işlemin yapılacağını belirtti. Vali Parlak, "Öğrencilerin genel durumları iyi.

Yetkililere talimat verdim. Yurtta sabah, öğle ve akşam yemekleri ile su numuneleri alınarak olayın aydınlatılması sağlanacak. Gıda zehirlenmesi olup olmadığını şu an tam olarak bilmiyoruz. Ancak sanırım durum onu gösteriyor" diye konuştu. Öğrencilerin tedavisi sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 23:34:16
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salihkaradaglı IP: 81.215.189.xxx Tarih : 27.11.2005 16:21:03
bence bundan okul idaresisorumlu orada benim sözlüm de okuyor okul nasılolurda böyleyapar biz evlatlarımızı okula gönderiyoruz. ailelere kim cevap verecek siz çocuklar annelerinin yaptıgıyemekten zehirleniyormu tabiki hayır böyle seyler bizim itibarımızı sarsar belkide bu bir suikast olabilir