5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkan, özür diledi

Makamına çağırdığı gazetecileri dövdüğü öne sürülen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, AKP Genel Merkezi’nde parti yöneticilerine bilgi verdi. “Kınama Cezası” istemiyle Disiplin Kurulu’na sevki beklenen Balaman, basın camiasından özür diledi.

Balaman, AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcıve Yerel Yönetimler Başkanı Nihat Ergün tarafından dinlendi. Yazıcı ve Ergün, Balaman’ın ardından AKP Isparta İl Başkanı Abdullah Gülcemal ile de görüştü. Ayrı ayrı gerçekleştirilen görüşmeler yaklaşık 4 saat sürdü.

Balaman’ın, önümüzdeki hafta yapılacak MYK toplantısında “Kınama Cezası” istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin beklendiği bildirildi. Bu arada Balaman, görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Balaman açıklamasında “Geçen hafta belediyede yaşanan tatsız hadise ile ilgili olarak parti genel merkezine çağrıldığını” belirterek şunları kaydetti:

“Genel Başkan yardımcılarımız Sayın Hayati Yazıcı ve Sayın Nihat Ergün ile görüşerek kendilerine olay hakkında bilgi verdim. Bundan sonraki süreçte partim gerekli incelemeyi yapacak ve bir karara elbette varacaktır. Partimin vereceği her türlü kararı da saygıyla karşılayacağımı ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle olaydan ötürü duyduğum üzüntüyü bir kez daha dile getiriyor, maruz kaldıkları fiilden dolayı başta Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Sayın Arif Bayram Taş ve muhabiri Sayın Mustafa Altıntaş olmak üzere tüm basın camiasından ve kamuoyundan özür diliyorum.”
.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 10:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?