5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkan iddialara yanıt verdi

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, usulsüzlük, görevi ihmal gibi suçlamalara tepki göstererek, "Aslanlar gibi müfettişi ben istedim. Bizim alnımız ak, başımız dik. Kendimize, yaptıklarımız ve yapacaklarımızla güveniyoruz" dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, kendisi hakkındaki eleştirilere cevap vermek ve yeni göreve başlayan Belediye Basın Müşaviri Ömer Mazi'yi kamuoyuna tanıtmak için bugün Basın Parkı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Son zamanlarda 'Isparta kaybediyor' şeklindeki ifadelere maruz kaldığını söyleyen Başkan Balaman, "Isparta kaybetmiyor, bu şekilde ifadeleri kullananlar kaybediyor" dedi. Göreve geldiklerinden beri Isparta için çalıştıklarının altını çizen ve bu hizmetlere engel olmaya çalışanların kaybedeceğini belirten Balaman, "Projelerimiz ve yaptıklarımızı her platformda dile getiriyoruz ve halkımız Isparta'ya neler kazandırdığımızı görüyor. Isparta kaybetti deniliyor. Isparta ne kaybetti, Isparta kazandı. Belediye olarak Isparta ile hükümetimiz arasında köprü olduk. Ankara'ya her gittiğimizde her şey önümüze serildi. Isparta'ya daha ne yapacağız. Belediye başkanı olarak ben bu memleketin insanıyım" diye konuştu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı'nın usulsüzlük, görevi ihmal gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan belediyeler için İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdiği ve bu iller arasında Isparta'nın da olduğu yönünde çıkan haberlere de değinen Başkan Balaman, "Böyle bir şey yok. Aksine aslanlar gibi müfettişi ben istedim. Bugüne kadar hangi belediye başkanı kendi isteğiyle müfettiş talebinde bulundu. Müfettişler geldi ve ben kendilerine her şeyi en ince ayrıntısıyla incelemelerini söyledim. Bizim alnımız ak, başımız dik. Kendimize, yaptıklarımız ve yapacaklarımızla güveniyoruz" şeklinde konuştu. 

Balaman, işçilerine Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'na geçmeleri yönünde baskı yaptığı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işçileri toplayarak, "Sendikadan ayrılın, ben mevcut sendikayla çalışmak istemiyorum. Sendikayı değiştirirseniz size ek protokolle zam vereceğim" iddialarını da yalanladı. "Kimse kimseye baskı yapamaz" diyen Başkan Balaman, "Biz kimseye baskı yapmıyoruz. İşçiler kendi istekleriyle tercihlerini yapıyorlar. Bu söylenenlerin tümü yalan. Aksine işçilerimizden yaklaşık 60 kişi başvuru yaparak Hizmet-İş Sendikası'na girmek istediklerini bildirdi" dedi. 

Isparta Belediye Başkanlığı'nda basın müşaviri olarak göreve başlayan gazeteci ve köşe yazarı Ömer Mazi da, kendisini tanıttı. Antalya'dan gelen ve Sabah Gazetesi'nde muhabir ve köşe yazarı olarak çalışan Ömer Mazi, bundan sonraki gazetecilik hayatına Isparta Belediye Basın Müşaviri olarak devam edeceğini söyledi. Isparta'yı ve çevresini çok iyi tanıdığını belirten Mazi, "14 yıllık gazetecilik deneyimimi bundan sonra Isparta için harcayacağım" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 15:38:49
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?