5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Davraz'da kayak başladı

Yılbaşı ve Kurban Bayramı'nı dört gözle bekleyen Davraz'daki otelciler, son günlerde yükseklerde etkili olan kar yağışları ile rahat bir nefes aldı. Son olarak iki ay önce yağış gören Davraz Kayak Merkezi'nde önceki güne kadar kar yağmaması nedeniyle rezervasyonların iptali gündeme gelmişti.

9 günlük bayram tatilini dört gözle bekleyen turizmciler kar yağışının gecikmesinden dolayı sıkıntılı günler geçirdi. Isparta'ya 26, Antalya'ya ise 154 kilometre uzaklıkta bulunan 65 yatak kapasiteli ve Eğirdir gölü manzaralı Davraz Dağı Kış Sporları Merkezi, önceki gece yaşanan yağışla karla kaplandı.

Kar kalınlığının 30 santimetreye çıktığı Davraz'da, 2 bin metrede bulunan 600 metrelik T-Bar'da kayak yapılabildiği açıklandı. Selene Hotels Genel Müdürü Murat Şeker, oldukça kurak bir mevsim yaşandığını söyledi. Son günlerde düşen karın rezervasyon iptallerini engellediğini aktaran Şeker, "Otelimiz şu anda tam olarak dolu. 2 bin metrede kayak yapılabiliyor. Tek sıkıntımız otelimizin bulunduğu bölgede karın 10 santimde kalması. Bugün meteoroloji kar yağışlı gösteriyor. Bu yıl bütün kayak merkezlerinde kar sorunu yaşanıyor. Kuzey bölgelerde kısmen kar yağışı etkili oldu. Ancak zirveye yakın bölgelerde kayak yapılabilecek kadar kar mevcut. " diye konuştu.

Davraz'daki Sirene Davraz Otel İşletmecisi Bekir Akkaş ise, bu yıl yatırım yaptıkları otelle ilk defa kış turizmine açıldıklarını söyledi. Kar yağışının istenen düzeyde olmadığını anlatan Akkaş, pistlerde kayak eğitimi verilebildiğini ayrıca kızak kiralayarak kayak yapılabildiğini dile getirdi. Davraz'ın amatör kayakçılara eğitim için kaliteli rotalar, profesyonel kayakçılara ise 6 kilometre uzunluğundaki pistleriyle aranan özellikleri taşıdığına işaret edildi. Güney sahillerine yakın olması ve sıcak bölgelere geçiş yolu üzerinde bulunan Davraz'ın kayak yaparken Eğirdir gölünün manzarasıyla tatilcilere aranılan bütün özellikleri sunduğunu ifade eden Akkaş, "Kış turizmine ilk defa giren bir şirketiz. Antalya'da birçok deneyimimiz oldu fakat ilk defa kayak merkezine açıldık. Kar yağışının az olması şanssızlık fakat yükseklerde kısmen kayak yapılabiliyor. Bayram nedeniyle doluluk oranımız iyi fakat daha çok kar olsaydı çok daha iyi olacaktı." dedi.

Tatilciler Davraz'da sıÜüaatte bin kişi taşıyabilen bin 211 metre uzunluğundaki telesiyej ile Eğirdir Gölü manzarasını izleyerek 8 dakikada zirvedeki dağ evi kafeteryasına ulaşıyor. Burada bir süre dinlenen profesyonel kayakçılar daha sonra, Kuzey Disiplini, Alp Disiplini Tur Kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemcilik ya da Trekking aktivitelerinden dilediklerini gerçekleştirebiliyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 16:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?