5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğa'nın ritmi projesi

Isparta Sivil Gençlik Meclisi tarafından 9-15 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenen "Doğanın Ritmi" başlıklı AB Gençlik Programı Eylem Projesi'ne, 4 ülkeden toplam 28 genç öğrencinin katıldığı bildirildi. 

Projeye Bulgaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Letonya'dan 15-25 yaş arasında toplam 28 öğrenci katılıyor. Isparta'nın ilk AB projesi olma özelliğini taşıyan proje, genel olarak çevre ve geri dönüşüm konularında katılımcı ülkelerin yaptıkları çalışmaları aktarmasının yanı sıra ritim olgusuna da dikkat çekiyor. Katılımcılar yapacakları çevre gezilerinde doğadan bulacakları materyalleri profesyonel bir müzik eğitmeni eşliğinde müzik aletine dönüştürecekler. Proje kapsamında Isparta çevresindeki doğal alanların gezilmesi, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Orientering Kulübü ile üniversite içerisinde orientering aktivitesi yapılması, katılımcılara profesyonel bir eğitmen tarafından ritim üzerine eğitim verilmesi, doğadan bulunacak materyallerle ritim aletleri yapılması, katılımcı ülkelerin organize edilecek kültürel gecelerde daha yakından tanınması gibi faaliyetler yer alıyor. 

Faaliyetler kapsamında düzenlenen orientering etkinliği, SDÜ Batı Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 28 konuk öğrenci, haritayla koşarak ve yürüyerek yön bulmaya çalıştı. SDÜ Orienteering Akademik Danışmanı Okutman Oğuzhan Özaltın nezaretinde yapılan etkinliğe katılan öğrencilere katılım belgesi verildi. Özaltın, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Bu faaliyete yabancı konuklarımızın yanı sıra üniversitemizdeki Orientering Kulübü'ne kayıtlı öğrencilerimiz de katıldı. Öğrencilerimizin uluslararası bir etkinlikte yer alması, üniversitemiz için bir başarı ölçütüdür" dedi. 

Projenin son günü olan 14 Mayıs 2006 tarihinde katılımcılar tarafından sergilenecek olan performans gösterisinde, ritim aletleri eşliğinde ücretsiz bir halk konseri gerçekleştirilecek. Projenin destekleyicileri arasında Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bulunuyor.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 19:06:55
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?