8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

En Çok Tercih Edilen İl Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Isparta'nın, hakim ve savcılar açısından en çok tercih edilen iller bakımından ilk beş arasında yer aldığını bildirdi.

Başsavcı Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta Adliyesi ile İdare Mahkemesinde toplam 29 hakim ve savcının görev yaptığını belirtti. Isparta'nın hakim ve savcı atamaları yönünden birinci bölgede yer aldığını ifade eden Tosun, hakim ve savcılar açısından Isparta'nın en çok tercih edilen iller bakımından beşinci sırada yer aldığını kaydetti. Tercih nedenlerinin başında adliye binasının fiziki durumunun çok iyi durumda olmasının geldiğini vurgulayan Tosun, tercih nedenlerini şöyle sıraladı: ''Isparta coğrafi açıdan da iyi bir konumda. Akdeniz Bölgesi'nde bulunması ve Antalya'ya yakın oluşu, şehirde üniversitenin bulunması ve ilin sakinliği de tercih nedenleri arasında yer alıyor.En büyük tercih nedenlerinin başında da hiç kuşkusuz Isparta Adliyesinin iş durumunun diğer illere göre düşük oluşu geliyor. Isparta ile ilgili aynı veya yakın nüfusa sahip illere bakıldığında Isparta Adliyesinin iş durumu daha az. Bu da Isparta'nın birçok ile göre sakin olduğunu göstermektedir.'' dedi.

Başsavcı Tosun, Isparta Adliyesine bu yıl intikal eden dosya sayısının 8 bine yaklaştığını belirterek, intikal eden şikayet dosyalarından bir bölümünün dava konusu olduğunu, kimileri için takipsizlik kararı verildiğini, bazı dosyaların da halen incelendiğini söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 09:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?