4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Güvenliğe kamera sistemi

Isparta Valiliği tarafından şehrin 7 ayrı noktasına kurulacak güvenlik sistemiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Çalışmayı yürüten Isparta Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, sistemle kent güvenliğinin sağlanmasında kameraların da kullanılacağını söyledi.

Yeni sistemle görüntüler, Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi ekipleri tarafından takip edilecek. Bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nde de çalışmaların başladığını hatırlatan Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, sistemin sosyal açıdan da önemli olduğuna dikkat çekti. Şaşmaz, "Projeyi sadece güvenlik açısından düşünmemek lazım.

Bunun sosyal yönü de var. Toplumsal olaylar, kazalar her türlü olaylar anından görülebilecek. Örneğin bir trafik kazası olması durumunda görüntüleri takip eden ekipler olay yerine anında ambulans veya trafik ekibini yönlendirebilecek. Bunun yanı sıra tüm kavşaklarda plaka tanıma sistemi kurulacak. Kavşaklardan geçen tüm araçların plakaları izlenecek. Çalıntı veya kazaya sebep vererek olay yerinden kaçmak isteyen bir araç anında tespit edilebilecek" dedi. Şaşmaz, 150 milyar liraya mal olan ve 24 saat esasına dayalı sistemin takibini Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yapacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 ayrı noktaya konuşlandırılacak kameralar, Emniyet Müdürlüğü'nde kurulacak bir birimle 24 saat boyunca takip edilecek. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nde kablosuz olarak görüntü alınacak sistem için 150 milyar lira harcama yapılacak. Kameralardan 4'ü hareketli ve yönlendirilebiliyor."

Bunun yanı sıra tüm kamera görüntülerinin internet sitesinden takip edilebilmesini sağlamaya çalıştıklarını da söyleyen Şaşmaz, bunun yüksek maliyete neden olması halinde yalnızca Hükümet Meydanı'nda kurulacak sistemin görüntülerinin sitede izlenebileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 06:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ibrahim Mert IP: 84.29.145.xxx Tarih : 31.12.2005 13:14:23
KAMERA.. Ilimizin belirli yerlerine kamera monta edilmesi,her ne kadar insanlar gozetleniyor gibi algilansada cok yerinde bir karar.Ben yaklasik otuz yildir Hollanda,dayim ikamet ettigimiz kasaba ispartanin ucte biri kadar buyuklukte ve en az 75 (yetmisbes)kamera ile,24 saat kayit ve gozlem yapiliyor.Emniyet guclerine sayisiz faydalari var emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler ederim.Hayirli olsun..