5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hastane içim imza kampanyası

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde temeli 1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından atılan Şarkikaraağaç Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin başka bir amaçla kullanılmaması için ilçe halkı imza kampanyası başlattı. 

Sağlık Bakanlığı'ndan Turizm Bakanlığı'na, ardından İl Özel İdaresi'ne devredilen binanın hastane olarak faaliyete geçmesi için ilçede imza kampanyası başlatıldı. Binaya sahip çıkacaklarını belirten vatandaşlar, "Binada her odada bir WC, yemekhanesinin bütün malzemesi, hatta soğuk hava deposu bile mevcut. 56 odalı 250 yatak kapasiteli bir bina. Hastane olamama gibi bir şansı olmadığını düşünüyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. İlçe halkı, konuyla ilgili yazılı bir metin hazırlayarak, kamuoyunu imza kampanyasına duyarlı olmaya davet etti. 

Hazırlanan bildiride, "Sevgili hemşehrilerimiz sizin isteyip de yapamayacağınız ya da yaptıramayacağınız iş yoktur. Ağlamayan çocuğa meme yoktur. Biz bu imza kampanyasıyla ağlamak değil feryat ediyoruz. Evet burası 4 başbakan, 7 bakan, 4 dönem belediye başkanı geçirdi; o yaptı ben yıkarım felsefesi artık son bulmalı. O yaptı biz devamını getirip hep birlikte bunun memleket çıkarı olmasını sağlarız demek vaktidir. İlçemiz konum itibariyle merkezi bir konuma sahip. Allah, dünyanın en nadide yerlerinden birini bize bahşetmiş ki oksijen oranı yüzde 89 olan dağımız kendi kendine bir şifa kaynağıdır. Eğer ki hastaneyi faaliyete geçirirsek buranın en az altı uzmanı olmak zorunda. Şahsi kanaatimize göre buranın hastane dışında bir şey yapılması ilçemize katkı değil zarar verir. 

Şayet otel oldu diyelim; turizm sezonunda 4 ay açık 8 ay kapalı olur. Oysa ki hastane 12 ay açık. Diyelim ki okul oldu 3 ay yaz tatili. Geriye ne kaldı 8 ay. Ama buraya doktor ve sağlık personeli gelecek. O da en az 35 kişi; bin YTL'den yılda 420 bin YTL gelir getirir. 250 yatak kapasite olunca hasta başı günlük 10 YTL'den günde 2 bin 500 YTL. Bu da yılda 900 bin YTL toplamda 1 milyon 320 bin YTL olur. İlçenin gelir seviyesindeki artışı da siz değerlendirin. İstatistikler ortada" denildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yusuf Mevlüt ÇELİK IP: 85.98.117.xxx Tarih : 12.05.2006 06:06:07
Nesli Tükenmekte olan bir sedir ormanın içine yapılan göğüs hastalıkları tedavisi için doğal bir ortama sahip hastahanenin açılmasının engellenmesi veya geciktirilmesi insanlığa ve umut bekleyen hastalara ancak kasıttır.Gurbette olan bir Şarkikarağaçlı olarak Hastahanemi istiyor ve kampanyaya imzamı atıyorum .