5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

Isparta İl Genel Meclisi 2006 Eylül Ayı 3. toplantısı bugün yapıldı. 

Kadir Dal başkanlığında gerçekleştirilen meclisin gündemini milli ve tabi parklar oluşturdu. Yenişarbademli İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Topuz, Milli Parkların korunmadığını söylerken Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram aksini iddia etti. 

İl Genel Meclisi 2006 Eylül Ayı 3. toplantısında gündem maddesinin 2. sırasında yer alan," İlimizde mevcut milli parklar, tabiat parkı ve tabiat alanlarının sorunları, mevcut pozisyonları, kullanım şekli, yasal düzenlemelerin pozitif ve negatif etkileri, halen çalışmaları yürütülen mastır plan çalışmaların ulaştığı pozisyon, belirtilen alanların turizm ekonomisine yansımaları ve önerilerin, mevcut milli park politikaların genel gerekçelerinin ve uygulana birliğinin, turizmde daha verimli hale ulaşmak için milli parklar alanlarında neler yapılabileceğini, kısa, orta ve uzun vadede uygulanması planlanan politikaların neler olduğunu sonuçları genel görüşmeye" açılması maddesi Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Doğa Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Yüksek Mühendis Ahmet Bayram tarafından aktarıldı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Doğa Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Yüksek Mühendis Ahmet Bayram tarafından milli parklar hakkında brifing verildi. 

Bunun üzerine Yenişarbademli İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Topuz ise, Milli parkların korunmadığını söyleyerek," Milli Parklarımızın şu anki halini gördünüz mü? Hele hele kış aylarında yolları bile sel götürüyor. Kış aylarında milli parklara çıkmak imkansızlaşıyor. Geçen gün çıkan bir yangında helikopter ile söndürme yapıldı. Çünkü, karadan hiçbir yere ulaşılamıyor. 

Araçlar çıkamıyor. Milli Parkımız yanıp, kül olacaktı" diye konuştu. Bunun üzerine bir açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, parkların korunduğunu savunarak," Milli parklarımız korunuyor. Özel şirketler tarafından en iyi şekilde bakılıyor' dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 12:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?