5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Isparta'ya yeni su kaynağı

Isparta'da yeni bir su kaynağının daha hayata geçirileceği bildirildi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman Isparta halkına en ucuz suyu içirmek için yaptığı çalışmalara yenisini ekledi. Andık Deresi'nden yıllardır boşa akan suya el atan ve yılda 6 milyon metreküp su rezervini değerlendiren, Başkan Balaman şimdi de Darıderesi Göleti'ne el attı.

DSİ Genel Müdürlüğü'ne bu suyun Belediye'ye devredilmesi yönünde müracaatta bulunan, Başkan Hasan Balaman'ın çabaları sonuç verdi. DSİ Genel Müdürlüğü sulama amaçlı yapılan ancak hizmet vereceği arazilerin imar sahasında kalması nedeniyle atıl kalacak göletin içme suyu kaynaklı kullanılmasını uygun bulduğunu belirten bir karar aldı. Önceki gün DSİ Bölge Müdürü Remzi Pertek ile gölette incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Balaman, girişimlerin olumlu sonuç verdiğini belirti. Başkan Balaman, "Şehrimiz 10 yılı aşkın süredir Eğirdir gölünden sağlanan ve maliyeti yüksek olan su kaynağından yararlanıyordu. Göreve gelmeden önce halkımıza ucuz su içirteceğiz sözünü vermiştik ve bunu yaptık. Ancak doğal kaynak sularımızın boşa akıp gitmesine göz yumamadık ve başta Andık Deresi'ndeki kaynak olmak üzere sularımızı değerlendirmeye aldık. Darıderesi Göleti'ni besleyecek olan kaynağın yıllık 12 milyon metreküp rezervi olduğunu tespit ettik ve bu kaynağımızı da değerlendirmek üzere girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz olumlu yönde ilerledi ve yakın bir zamanda gerekli çalışmaları yaparak bu suyumuzu da Isparta'mıza kazandıracağız" diye konuştu.

Bilindiği gibi Isparta Belediyesi halen yıllık 18 milyon metreküp su ihtiyacını Eğirdir Bedre koyunda kurulan motopomplar ve 2 terfi binası vasıtası ile gideriyor. Andık deresi ve Darıderesi su kaynaklarının şebekeye alınması ile Isparta'nın su ihtiyacının tamamen karşılanacağı Eğirdir şebekesinin su rezervinin düştüğü mevsimlerde ihtiyaç oranında değerlendirileceği ve uygulama sayesinde enerji giderlerinde büyük ölçüde tasarruf sağlanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 10:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?