5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Korumaları geri çıkıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel'in, yönetimindeki 9 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasının ardından korumalarının da geri çekildiği bildirildi. Şevket Demirel ve Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Yılmaz Şener'e verilen korumaların görevlerine, Ankara'dan gelen talimat doğrultusunda son verildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Egebank davası sebebiyle 9 şirketine el konulan ve yönetimi TMSF tarafından devam ettirilen işadamı Şevket Demirel'in işyerlerinin ardından korumaları da elinden alındı. Şevket Demirel ve Yılmaz Şener'e devlet tarafından tahsis edilen korumaların görevlerine Ankara'dan gelen talimat doğrultusunda son verildiği öğrenildi.

Bilindiği gibi TMSF, Murat Demirel'in, Egebank borçlarından dolayı babası işadamı Şevket Demirel'in Isparta'daki 9 şirketine el koymuş ve yönetimi yeniden oluşturmuştu. Olayı, "trajedi ve hukuk cinayeti" olarak tanımlayan Şevket Demirel, konuya ilişkin hukuk mücadelesi başlatmış, yerli ve yabancı hissedarların olduğu, halka açık, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) kayıtlı ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören şirketlerin, daha fazla hak kaybına maruz kalmadan eski yönetimine geçmesini ilgili makamlardan talep etmişti. Demirel bu kapsamda, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya da bir mektup göndererek, "kırılan şerefinin" Türkiye bütçesiyle tamir edilemeyeceğini belirtmişti.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 16:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?