5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mumcu Isparta'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ülkenin Cumhurbaşkanlığı tartışmalarından kurtarılması gerektiğini söyleyerek, "12 Eylül'den önce gelen düzeni değiştirmek gerekir. Cumhurbaşkanlığı sistemi değiştirilmeli ve başkanlık sistemi gelmelidir" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, gezisinin 2. gününde gazetecilerle sabah kahvaltısında buluştu. Mumcu, gazetecilerin sorularına cevap verdiği kahvaltılı toplantıda, kuş gribi vakasına değindi. Mumcu, "Önleyici tedbirlerin bu zamana kadar alınması gerekiyordu. Oysa kuş gribi vakası ülkenin 1.5 yıldır gündeminde. Yaşanan bu durum ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gösteriyor. Yapılması gereken şey; halkı bilinçlendirmek, panik duygusunu önlemektir. Bir ailenin 3 evladını birden kaybetmesi çok acı verici. Böyle bir acı üstüne fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

Erkan Mumcu, 2006 yılında siyasi aritmetiğin nasıl olması gerektiği yönündeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"2006 da Meclis aritmetiğinde büyük bir değişiklik beklemiyorum. Sürpriz gelişmelerle partiden kopmalar mümkündür; ama bunun kazandıracağı bir şey yok. 2006 yılını verimli geçirmeye mecburuz. Yapısal dönüşümler tek başına iktidarlar döneminde geçirilmiştir. Hükümet görev süresinin son çeyreğine girmiştir. Cicim ayları bitmiştir. Kalan zaman doğru değerlendirilmelidir. Bu zamanda YÖK reformu, gerçek bir sosyal güvenlik reformu ve Cumhurbaşkanlığı reformu çıkartılmalı, bu ülke kısır Cumhurbaşkanlığı tartışmalarından kurtarılmalıdır. 12 Eylül'den önce gelen düzeni değiştirmek gerekir. Cumhurbaşkanlığı sistemi değiştirilmeli ve başkanlık sistemi gelmelidir. Mevcut Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmelidir. Eğer yetkilerin azaltıldığı Almanya modeli bir cumhurbaşkanı olursa parlamento seçebilir. Türkiye'de genel adalet sağlanmalı, tedbirler alınmalıdır. Vergi politikaları kapsamlı şekilde ele alınmalı, verimsizlik önlenmelidir. Vergi politikaları, gelir adaletsizliğinin kaynağıdır. Türkiye bu politikalardan kurtarılmalıdır. Eğer Türkiye zenginleşmek istiyorsa, maliye politikaları değişmelidir."

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 13:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?