3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Pakistan'a 630 milyarlık yardım

Pakistan'da geçtiğimiz ay yaşanan deprem sonrası Isparta Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan 100 milyar lira değerindeki battaniye ve 530 milyar lira paranın bu ülkeye gönderildiği bildirildi.

Yardım kapsamında Isparta İl Müftülüğü tarafından hayırseverlerden toplanan battaniyeler Pakistan'a gitmek üzere yola çıktı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü araçlarına yüklenen 100 milyar lira değerindeki toplam 4 bin adet battaniye Isparta Valisi İsa Parlak'ın öncülüğünde yola çıktı. Vali İsa Parlak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, battaniye yardımlarının yanı sıra Valilik tarafından Ziraat Bankası Şubesi'nde açılan yardım hesabında 530 milyar lira toplandığını açıkladı. Isparta'da başlatılan ayni ve nakdi yardımlarda istenilen sonucu aldıklarını ifade eden Vali Parlak, "Isparta'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Parlak, bu yardımların Pakistan halkına bir nebze olsun derman olacağına inandığını söyleyerek, "Depremzedeler için Isparta'da başlattığımız yardımlarda halkımızın sağduyusuna güvendiğimi her zaman söylemiştim. Halkımız bizleri mahcup etmedi. Gerek camilerde ve okullarda toplanan yardımlara gerekse banka hesaplarına vatandaşımız büyük destek verdi. İyi bir rakama ulaştık. Tüm yardımlarla birlikte toplam 530 milyar lira topladık. Bu yardımların tarihte bizim yanımızda olan ve aynı felaketi yaşadığımız anda bizden yardımlarını esirgemeyen Pakistan halkının yaralarına merhem olacağına inanıyorum. Dünya bir daha böyle bir felaket yaşamasın" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 16:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?