4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

SDÜ'de oryantasyon eğitimi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) kayıt yaptıran yeni öğrencilere oryantasyon eğitimi veriliyor.
SDÜ Genel Sekreterliği tarafından organize edilen ve öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle 3 gün devam etmesi beklenen eğitimlerde, öğrencilere üniversite ve yöre hakkında sosyal, kültürel ve bilimsel bilgiler aktarılıyor.

SDÜ Kültür Merkezi'nde bugün başlayan ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin katıldığı eğitimde ilk konuşmayı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar yaptı. Öğrencilerle söyleşi yapan Rektör Baydar, gençlere seslenerek, "Türkiye'nin geleceği gençlere emanet edilmiştir. Gelecekte sizleri bugünden çok farklı bir dünya bekliyor. Bu nedenle bu yeni dünyaya göre kendinizi şimdiden hazırlamalısınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bilim ve teknoloji üretmediğiniz sürece bu ülkenin gelişmesini sağlamak mümkün değildir" dedi.

Türkiye'de milli gelirden kişi başına düşen miktarın gelişmiş toplumlara göre düşük olduğuna değinen Baydar, 1850'li yıllarda bir buz çölü üzerinde kurulu bulunan İsveç'in, bilimsel çalışmalar yaparak ve patent üreterek kişi başına 36 bin dolarla dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu kaydetti. İsveçlilerin ürettikleri İsveç çeliğinin patentini alarak, bu ürünü üreten ülkelerden patent hakkı sağladıklarını vurgulayan Baydar, "İsveç buna bir örnek. Sizin hayal gücünüze ihtiyacımız var. Başkalarının ürettiği teknolojileri takip ederek bir şey üretmekle bir yere varamayız. Bu teknolojiyi biz üretmeliyiz. Bunun içinde hayal kuracaksınız. Kurduğunuz hayallerle buluşlar yakalayacaksınız. Daha sonra girişimci olacaksınız. Hepiniz buralara seçilerek gelmiş kişilersiniz. Biz sizlere güveniyoruz. Ülkenin kurtuluşu sizdedir. Her birinizden ayrı ayrı başarı öyküleri bekliyorum" şeklinde konuştu.  

Daha sonra bir konuşma yapan SDÜ Genel Sekreteri Ahmet Tevfik Köse ise bilgiyi hep birlikte el ele hayata geçirebileceklerini ifade ederek, rekabet ortamına üniversitedeki eğitimleri sayesinde donanımlı olarak hazırlanacaklarını söyledi.
Oryantasyon eğitimine yeni öğrencilerin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vecihi Kırdemir ve Prof. Dr. İsmail Karaca, fakülte dekanları ile öğretim üyeleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 19:34:29
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?