3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tarihi sokakta fuhuş endişesi

Isparta'nın en eski sokaklarından olan ve şehrin tarihini yansıtan Damgacı Sokak'ta son günlerde yaşanan olaylar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Özellikle hırsızlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunan mekanların başında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Süleyman Demirel Basın Merkezi ve SDÜ Kültür Merkezi binaları bulunuyor.

Gerekli aydınlatmanın ve korumanın olmadığı Damgacı Sokak'ta da balici gençlerin sebep olduğu yangın, hırsızlık ve hatta gasp gibi olayların yaşandığı belirtildi. Aydınlatmanın yeterli olmaması sebebiyle gece saatlerinde balici gençlerin buraları mesken tuttuğunu söyleyen vatandaşlar, aynı zamanda can ve hırsızlık korkusu yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşlar, "Bu sokakta yangın vanası yok, evlerden biri alev alsa birçok ev yanıp kül olacak. Bu nedenle tüm yetkililerin bu sokağa ilgisini bekliyoruz. Sokağın trafiğe kapatılması gündeme geldi ama uygulamada bir şey yapılmadı. Burası Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından devriye gezilirse, gerekli aydınlatma yapılırsa kendimizi daha çok güvende hissedeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 02:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?