5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Validen sokak çocuklarına özel uygulama

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, geçtiğimiz hafta başladığı görevinde kentin sorunları için çözüm arayışına girdi. İlk olarak kamu kurum ve kuruluşlarında sigara yasağı uygulamasına el atan Vali Uzun, bu yasağın ardından Isparta'da yaşayan sokak çocukları konusuna değindi.

Vali Şemsettin Uzun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'nda (SYDV) görevli Sosyal Riski Azaltma (SRAP) projeleri sorumlularına sokak çocukları için proje hazırlanması talimatını verdi. Yetkililerden Isparta'da sokakta yaşayan çocuk olmadığını öğrenen Vali Uzun, projenin sokakta çalışan çocuklar için hazırlanmasını istedi. Bunun üzerine hemen çalışmalara başlayan görevliler, sokakta çalışan çocuklarla ilgili araştırmalara başladı. Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanacak projenin birinci amacı, 'sokakta çalışan çocukların eğitimleri ve eğitim giderlerinin karşılanması' yönünde olacak. Vakıf görevlileri SRAP kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda bu çocuklar için ödenek talebinde bulunacaklar ve onların sokakta çalışmasını engelleyecekler.

Vali Şemsettin Uzun, diğer çalışmasını her gün 600 kişiye sıcak yemek ulaştıran Aşevi'nde yaptı. Vali Uzun, mevcut 600 olan sayıyı bin 600'lere çıkaracak. Dar gelirli, kimsesi olmayan ya da yemek yapacak durumda olmayan yaşlılara, kimsesizlere yemek ulaştıran Aşevi, mahalle muhtarlarıyla yeni bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Mahallelerdeki bu çalışmanın tamamlanmasının ardından daha fazla kişi evine sıcak yemek götürme şansı bulacak. Aşevi yetkilileri, hayırsever vatandaşların katkısıyla hazırlanan yemeklerin mahallelerde oluşturulan merkezlere ulaştırıldığını, buradan da ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 22:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?