4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'den 'ulusal birlik' bildirisi

Isparta Valisi İsa Parlak, ulusal birliği pekiştirmek amacıyla ulusal ve resmi bayramlarda uyulması gereken esasları bir bildiri yayınlayarak hatırlattı.

Vali Parlak, konu ile ilgili bildirinin, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşları, Isparta Belediyesi, belde belediye başkanlıkları, mesleki teşekküller, dernek ve vakıf başkanlıkları ve ilçe kaymakamlıklarına ulaştırılması talimatını verdi.

Vali Parlak, mesajında, "Milletçe birlik ve beraberlik ile dayanışmayı artıracak olan ulusal ve resmi bayramlarımız ile Atatürk'ü anma günlerinde gereken hassasiyetin gösterilmesi ve uygulamanın buna göre yürütülmesini önemle rica ederim" dedi.

Vali İsa Parlak'ın konuyla ilgili mesajında, uygulanması gereken esaslarda ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunma konusunu ele aldı. Esasa göre çelenklerin, 'Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanması, Taşınması ve Alınması Hakkında Yönetmelik' hükümlerine uygun olarak, günün amacına, ulusal onur ve geleneklerine ve estetik kurallarına göre hazırlanarak Atatürk Anıtı'na konulması gerekiyor.

Yönetmelik hükümlerine uygun olmayan çelenkler, çelenk toplanma yerinde tören amiri tarafından denetlenecek. Günün anlam ve önemine uygun düşmeyen, uygunsuz kılık-kıyafetle gelen taşıyıcılar ve sunucuların çelenkleri sıralamaya alınmayacak. Bayraklar ve aydınlatma İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile belediye zabıtasınca takip edilecek.

Ulusal ve resmi bayramların başlangıç ve bitiş saatleri arasında resmi daire, özel kuruluşlar, müesseseler ile kurum ve karargahları bayraklarla donatılarak geceleri de aydınlatılacak.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 21:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?