18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Beydilli Köyü karayoluna kavuştu

Beydilli Köyü'nü 30 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine bağlayan karayolu tamamlanarak törenle hizmete açıldı.

Yolu olmadığı için köylülerin dağları yük hayvanlarıyla aşarak Sütçüler İlçesi'ne ulaştığı Beydilli Köyü karayoluna kavuştu. 120 nüfus, 50 hanesi bulunan ve 1998 yılında elektrikle tanışan köy halkı, kendilerini 30 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine ulaştıracak karayolunun sevincini yaşıyor.

Yolun trafiğe açılışında konuşan Orman Bölge Müdürü İrfan Nacakçı, köylülerin Yörük kültürünün etkisiyle anayurtlarını terk etmediklerini söyledi.

Köylülerin özellikle acil sağlık hizmetlerinde ilçe merkezine ulaşmakta güçlük çekmesi sonucu yolun yapımına karar verildiğini ifade eden bölge müdürü İrfan Nacakçı, devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan köy yolunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Köy Muhtarı Osman Nuri Avcı da konuşmasında, ilk defa köyün bu kadar kalabalık olduğunu ve araçların gelmesiyle çok mutlu olduklarını anlatarak, yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından köy yolu kurdelesi kesilerek trafiğe açıldı.

Sütçüler İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan, yerleşik hayatın başladığı günden bu yana yolu olmadığı için dağları aşarak seyahat eden Beydilli Köyü, elektrikle de 1998 yılında tanıştı.

Devlet hizmetlerinden geç yararlandıklarını düşünen köylüler, yolun yapılması için 20 yıl önce verdikleri dilekçelerin yeni işleme konulduğunu ileri sürerek, artık dağ yollarını kullanmayacak olmanın sevincini yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 17:46:33
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 14:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?