18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

Vali, Sütçüler'i ziyaret etti

Isparta Valisi İsa Parlak, Sütçüler İlçesi'ni ziyaret etti.

Beraberinde Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar ile birlikte önce İl Özel İdaresi tarafından yapıtrılan ve 900 milyara mal olan orta öğrenim öğrenci yurdunu ziyaret eden Vali Parlak, 200 öğrencinin barınacağı yurtta amaçlarının kırsal kesimde kalan öğrencilerin okumasına imkan sağlamak olduğunu söyledi.

Parlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Öz'den de okul hakkında bilgiler aldı. Vali Parlak, daha sonra ilçeye 19 kilometre yakınındaki alabalık çiftlikleri, kanyonu ve barajı ile tanınan Çandır Köyü'nde muhtar Ömer Baysal ile vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bölgeye yapılması planlanan hidro elektrik santrali üzerinine konuşan Baysal, santral yapılırsa alabalık çiftliklerinin zarar göreceğini ve bölgedeki derenin kurumaya yüz tutacağını ve bu konuya sessiz kalmayacakların ifade etti.

Vali Parlak ise, Çandır Köyü'nün ardından Kral yolunun geçtiği yer olan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda kısa bir gezintiye çıktı. Vali İsa Parlak, burada yaptığı açıklamada, 29 kilometrelik sulama projesinin başlangıcı olan Kanyon mevkinde il özel idaresinden proje için 50 milyar gibi bir ödeneğin ayrıldığı müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 15:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?