23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Elektrik santraline dernek tepkisi

Eğirdir Turizm ve Doğa Sporları Tanıtma Derneği (ETUDOSD), Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü'nde yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali'ne tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ETUDOSD Yönetim Kurulu üyeleri, şu ifadelere yer verdi:

"Doğa Sporlarını Tanıtma Derneği Yönetimi olarak, uzun yıllardır bu değerli bölgeyi tanıtmayı amaçlamış ve gerek ulusal, gerekse uluslararası fuarlarda tanıtımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Isparta ve Eğirdir'de konaklayan çoğu acentaların gezi programında yer alan Çandır Yazılı Kanyon'da hidro elektrik santrali yapılmak istenmesini şiddetle kınamaktayız.

Yöre halkının da yoğun olarak rağbet ettiği, günübirlik piknik ve yürüyüş amaçlı kullandığı Yazılı Kanyon, aynı zamanda sahip olduğu Flora ve Fauna ile de eşsiz bir değerdir.

Bu değeri gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. Dernek olarak Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'nun resmi kamp merkezlerinden biri olarak da dağcıların tercih ettiği Yazılı Kanyon dağcılık için de vazgeçilmez bir değerdir.

Yerli ve yabancı turistlerin günübirlik veya 14 günlük yürüyüş parkuru için kullandığı, içinden Antik Kral Yolu'nun geçtiği eski çağda Antalya'yı Yalvaç'a 'Via Appia'na (Roma Devlet Yolu) bağlayan Yazılı Kanyon'da böyle bir santralinin yapılmak istenmesi, tarihe ve tarihi değerlere ihanet etmektir."

Öte yandan dernek üyeleri, İl Genel Meclis üyelerinin verdikleri önerge ile, santral yapımına engel olacak girişimleri de memnuniyetle karşıladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 13:49:41
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 13:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?