19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

'Amacımız Türkiye'nin en iyi sanat okulu olmak'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Özyüksel, "Kahramanmaraş kadar hiçbir şehir Güzel Sanatlar Fakültesi'ni hak etmemiştir." dedi.

Kahramanmaraş'ta Güzel Sanatlar Fakültesi, 2006-2007 akademik yılında eğitime başlıyor. Dekan Özyüksel, fakülte için gerekli altyapının olduğunu söyledi.

İlde birçok el sanatının yapıldığına işaret eden Özyüksel, kendilerinin çağdaş tasarımcıyı getireceklerini belirtti. Mesleki kariyerinde 6 üniversitede dekanlık yapan Özyüksel, "Kahramanmaraş kadar hiçbir şehir Güzel Sanatlar Fakültesi'ni hak etmemiştir. Metal alanında cezve, kap kacak yapılıyor. Tekstil, bu şehirde gelişmiş durumda. Takı, minkari oyma, keçe işlemeciliği, köşkerlik gibi sanatların ayrı bir yeri bulunuyor. Kısacası zenaat altyapısı tamam bir şehir. Biz yalnız çağdaş tasarımcıyı getireceğiz." şeklinde konuştu.

Hedeflerinin, sanatçılar yetiştirmek olarak açıklayan Özyüksel, "Türk insanını, Türk sanatçısını yetiştirmek istiyoruz. Amacımız, ülkemizi uluslararası boyutta başarıya taşıyarak, Türkiye'nin en iyi sanat okulu olmak." diye konuştu.

Öğretim elemanlarının istihdam edilmesi halinde, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılması düşünülen bölümler şöyle: Resim, heykel

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 13:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali aslan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 25.01.2008 23:25:23

öğrenci alımı 2007 2008 de alımı varmı. bir an önce açılsın lütfen. zaman çabuk geçiyor. daha ne bekliyoruz.