6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

49 verem vakası tespit edildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Ekinözü, Göksun ve Nurhak İlçeleri'nde, 2005 yılında toplam 49 verem vakası tespit edildiği bildirildi.

Elbistan Verem Savaş Dispanseri Baştabibi Dr. Nurcan Ablak Gönen, Elbistan ve çevre ilçelerde verem hastalığının geçen yıllara oranla azaldığını belirterek, verem hastalığının Ekinözü ve Göksun İlçeleri'ne oranla Elbistan, Afşin, ve Nurhak İlçeleri'nde yaşayan kişilerde çok sık görüldüğünü kaydetti.

2005 yılında 49 verem vakası tespit edildiğini dile getiren Gönen, "1 yıl içerisinde dispanserde yapılan toplam poliklinik sayısı 4 bin 554 kişiye ulaştı. Bunların içerisinde verem hastalığı tespit edilen veremli hasta sayısı 49 olup, geçmiş yıllarda bu rakam 50 kişinin üzerindeydi. Yine radyoloji muayenesinde 3 bin 256 kişinin mikrofilmi çekildi. Bu hastalığa yakalanan kişilere ilaçlı tedavi uygulandı" dedi.

Öksürük, kilo kaybı, göğüs ağrısı, balgam, ateş ve gece terlemeleri şeklinde kendini gösteren hastalığın solunum yoluyla hızlı şekilde diğer insanlara bulaşabileceğini ifade eden Dr. Nurcan Gönen, bu şikayetleri bulunan hastaların kendilerine başvurmalarını istedi. Gönen, "Bu hastalığın tedavisi, gribal enfeksiyon kadar basittir. Yeter ki insanlarımız tedavi olmaya karar versinler. Bu konuda halen bölgemizde birçok vatandaşımız, bu hastalığın çok kötü bir hastalık olduğunu düşünerek, hastalığını gizleyip utandığı için tedavi olmaktan kaçıyor. Biz tedavisini aksatan hastalara, her ay düzenli olarak telefonla ulaşarak, onları tedaviye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer sert IP: 85.105.33.xxx Tarih : 30.01.2008 15:59:17

verem savas dispanserınde 8 yıl memurluk yaptın gelen hasta hic ii davranımıyor doktor hanım evınde cocuk buyudecegıne hastalara baksa ne iyi olur saglık memuru hastalara ilacları gendi sayıyor persenelin gelmesi bekliyor bir insan verem hastasi olunca ne olur bardakları cöbe atmayın hastanın gözunun önunde saygılar sunarım