24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yangınlara birlikte müdahale

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde çıkabilecek olası büyük yangınlara, belediye ile şeker fabrikası itfaiyesi birlikte müdahale etme kararı aldı.

Elbistan Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, 15 kişilik Elbistan Şeker Fabrikası Müdürlüğü bünyesinde yer alan itfaiye personeline eğitim veriyor. Şeker Fabrikası Müdürlüğü'nün itfaiye personeline yangın çeşitleri ve yangına müdahale konularında bilgiler verilirken, bir de tatbikat gerçekleştirildi. Çıkarılan yangına kısa sürede müdahale eden ekipler, başarılı bir müdahaleyle yangını söndürdü.

İtfaiye Amiri Lütfü Demir, Elbistan Şeker Fabrikası Müdürlüğü ile yapılan anlaşma gereği büyük çaplı yangınlarda birlikte hareket etme konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Bilgi ve tercübemizden faydalanmak isteyen şeker fabrikası itfaiye personeline yangın çeşitleri ve yangına müdahale konularında bilgi verdik. Anlatmış olduğumuz bilgileri uygulamalı olarak bir tatbikatle pratiğe döktük. Hizmet alanı içerisinde çıkarmış olduğumuz yangını söndürmesi için şeker fabrikası itfaiye ekiplerine haber verdik. Ekiplerimiz yangın yerine 1 dakika 40 saniye içerisinde geldiler. 3 kişiden oluşan ekiple çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdüler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:39:19
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 13:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?