23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yaralı doğana itfaiyeciler sahip çıktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, bir vatandaş tarafından kanadı kırık halde bulunan doğana itfaiyeciler sahip çıktı.

Elbistan Belediyesi itfaiye ekipleri, Gökçeören Köyü'nde bir vatandaş tarafından kanadı kırık halde bulunan doğan için seferber oldu. İtfaiyeciler tarafından veterinere götürülen doğan, iyileştiğinde tekrar doğaya bırakılacak.
Kanadı kırılan doğanın tekrar uçabilmesi için çaba sarf eden İtfaiye Amiri Lütfü Demir, doğanı, iyileştiği zaman tekrar doğaya bırakacaklarını söyledi.

Demir, "Kanadı kırılmış ve uçamayan doğanı yakalayan hayvansever bir vatandaş, doğanın eski sağlığına kavuşması için yol üzerinde Elbistan'a gidecek birini bekliyordu. Tam o esnada bizler Elbistan'a dönmek için yola çıkmıştık. Elinde yaralı kuşu tutan adam bizden kuşu veterinere götürmemizi istedi. Biz de bu görevi seve seve yapacağımızı belirterek, kanadı kırık olan doğanı yanımıza aldık. Elbistan'a geldiğimizde ilk iş olarak yaralı doğanı bir veterinere göstererek tedavisine başladık. Şu anda tedavisi devam ediyor. Tamamen iyileşinceye kadar tedavisine devam edeceğiz" dedi.

Yaralı doğan için kafes yaptırdıklarını belirten İtfaiye Amiri Lütfü Demir, "İtfaiyeciler olarak zorda kalan herkesin yardımına koşmak gibi asli bir görevimiz var. Bu bir insan veya bu yaralı doğan gibi bir kuş da olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 10:41:46
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 10:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?