1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

2 günde 35 ünite kan toplandı

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şubesi'nin seyyar kan merkezi, Erdemli İlçesi'nde "Kan Ver Sağlıklı Kal" kampanyası çerçevesinde 2 günde 35 ünite kan topladı.

Erdemli Hükümet Konağı yanında kan bağışlarını kabul eden Kızılay ekibine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halkın kan vermek için sıraya girmesi Kızılay ekibini sevindirdi. Kan bağışına Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu da katıldı.

Başkan Mutlu, bir yerel radyoda yaptığı mülakat sırasında, halka kan vermeleri yolunda çağrıda bulundu. Kızılay'ın seyyar kan merkezinde kan veren Başkan Mutlu, "Kan vermek hem sağlıklı olmak demek hem de ihtiyacı olan bir insanın hayata döndürülmesinde etkili olmak demektir. Sağlıklı herkesi kan vermeye çağırıyoruz" dedi.

Türkiye Kızılay derneği Erdemli Şube Başkanı Teoman Topbaş da, yaptığı açıklamada, "Kan veren sağlıklı olur. Ayrıca deprem bölgelerinde, bir kazada veya doğumda kana ihtiyacı olanlara kan vermek bir canın kurtarılması demektir. Tüm Erdemlili hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyorum" dedi.

Topbaş, bundan sonra seyyar kan merkezi ekibini ayda iki kez Erdemli'ye getirerek halkın kan vermesini sağlayacaklarını ifade etti. Topbaş, kan veren herkese teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 01:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenankara IP: 81.214.168.xxx Tarih : 7.04.2006 03:29:40
bana göre yazık erdemli daha duyarlı olsa 2 günde 35 değil enaz 75 ünite kan çıkarması lazımdı .35 ünite nedirki yazık .vatan daşları duyarlılağa davet ederim .