12
Haziran
2024
Çarşamba
GÜNCEL

SÜBER'den kaymakama ziyaret

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde kısa bir süre önce kuruluşunu tamamlayan Erdemli Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği'nin (SÜBER) yönetim kurulu, Kaymakam İsmail Demirhan'ı ziyaret etti. 

700 üyeli Antalya Sebze Üreticileri Birliği'nin hemen ardından 412 üyeyle en fazla üyeye sahip ikinci birlik konumunda olduklarını belirten SÜBER Kurucu Başkanı Polat Serin, Erdemli'nin ana geçim kaynaklarından birinin narenciye, ikincisinin ise sebze üreticiliği olduğunu anımsattı. Üreticilerin kaliteli ürün yetiştirmesine rağmen en büyük sıkıntıyı pazarlamada yaşadığını ifade eden Serin, bu sorunu da birlik vasıtasıyla çözme yoluna gideceklerini kaydetti. 

Kaymakam İsmail Demirhan ise, bölgede bulunan üretici birliği sayısının en az 4 olması gerektiğini ifade etti. İl Özel İdaresi kaynaklarının Erdemli çiftçisi için de kullanılacağını belirten Demirhan, çiftçinin zor şartlarda çalışmak durumunda kaldığını vurguladı. Demirhan, birlik yönetiminde bayanların daha çok söz sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

SÜBER'in Kaymakam Demirhan'ı ziyaretinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şekip Keser, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder de hazır bulundu.
(Oİ-MT-Y)
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 15:15:50
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 15:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?