12
Haziran
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaymakam köylerde

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne yeni atanan Kaymakam İsmail Demirhan, köy gezilerine Belediye Başkanı Musa Mutlu ve Özel İdare Müdürü Hasan Günaydın ile birlikte Küstülü Köyü'nden başladı.

Küstülü Köyü Muhtarı Refik Mutlu, yaz döneminde Türkiye'nin en güzel sebzesini köylerinde yetiştirdiklerini, ancak yolların kötü olması nedeniyle ürünün yollarda telef olduğunu, bu nedenle yolların yapılması gerektiğini söyledi. Mutlu ayrıca, köylerine enerji veren elektrik şebekesinin çok eski olması nedeniyle sık sık elektrik kesintisinin yaşandığını ve şebekenin değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mutlu, köylerine Aksıfat Grup İçme Suyu'ndan cazibeli su getirmek istediklerini, ancak 6 kilometrelik boruya ihtiyaçlarının bulunduğunu, boru verildiği taktirde işçiliğini köylülerin karşılayacağını dile getirdi. Küstülü Köyü Muhtarı Mutlu, bu suyun getirilmesi durumunda, yaklaşık 200 milyar liralık tasarrufa gideceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Musa Mutlu da en güzel hizmetin devlet vatandaş işbirliğiyle gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Mutlu, sosyal adaleti bozmadan aciliyetten özele doğru hizmetin yapılması gerektiğini vurguladı.

Mutlu'dan köy sorunları hakkında bilgi alarak tek tek not eden Kaymakam İsmail Demirhan, göreve yeni başlaması dolayısıyla köyleri gezerek vatandaşlarla iç içe bulunup bilgi almak istediğini belirtti.

Köylerdeki problemleri yakından bildiğini dile getiren Demirhan, "Bizlerin daha iyi görev yapabilmesi için köylülerimizin desteğine ihtiyacımız var, bizlere destek olun. Bizler sizler için varız, kapımız her zaman açıktır. Devlet vatandaş işbirliği çok önemlidir" dedi.

"Bürokrasiyi azaltmak zorundayız" diyen Kaymakam Demirhan, "Vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan tek bir isteğimiz var, o da bizlere verdikleri beyanları doğru ve dürüstçe olmalıdır. Erdemlili vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunmak istiyoruz ve hizmeti sunarken de şeffaf olmayı ilke ediniyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 11:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer can IP: 88.226.91.xxx Tarih : 28.01.2007 15:03:24
sayın kaymakamım bizim köyümüzede bir gelseniz oralarda çok güzeldir aslında tertemiz billur gibi suyu, yemyeşil dağlerı,mis kokan ormanları ile gezilmeye değer kösbucağını lütfen ziyaret edin teşekkürler