23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Belediye okulların suyunu kesti!

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, ilçe merkezindeki 18 ilk ve orta dereceli okulların ödenmeyen toplam su borcunun 448 bin 411 YTL'ye ulaştığını bildirdi.

Mutlu, 1998 yılından bu yana su parası en yüksek olan okulların başında 118 bin 795 YTL ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 59 bin 529 YTL ile Sultan Akın İlköğretim Okulu'nun, 115 bin 746 YTL ile Akdeniz İlköğretim Okulu'nun geldiğini, diğer okulların da su borçlarının 20 bin YTL'nin üzerinde bulunduğunu belirtti.

Yıllardır okulda kullanılan su parasının ödenmediğini ifade eden Başkan Mutlu, su parasını yatırmayan okullara aylardır paralarını ödemeleri yönünde yazı yazdıklarını ayrıca şifahen konuyu ilettiklerini, buna rağmen okul yöneticilerinin su parasını ödemek için hiçbir gayret içine girmediklerini kaydetti. "Çocuklar hepimizin" diyen Mutlu, okul yöneticilerine yaptıkları çağrılarda borçların katlanmaması için esnek ödeme planları da sunduklarını vurgulayarak, su borçları ödeninceye kadar tahsilatların ve okulların suyunun kesilmesine devam edeceklerini dile getirdi.

Cumhuriyet, Alata, Sultan Akın, Akdeniz ve Erdemli Lisesi'nin su borcundan dolayı sularının kesildiğini, diğer okulların da sularının kesileceğini kaydeden Mutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz okullara su borçlarını ödemeleri için resmi yazı yazdık ve çağrıda bulunduk. Hiçbir okul yöneticisi su parasını ödemeye yanaşmadı. 4 aydır sürdürdüğümüz yazışmalara cevap bile vermediler. Belediye olarak TEDAŞ'a 7 trilyonun üzerinde borcumuz var. Borcumuzu ödemek için taksitlendirmeye gidiyoruz. Borcumuzu zamanında ödemediğimiz zaman TEDAŞ elektriğimizi kesiyor, SSK ise maaşlarımıza tedbir koyduruyor. Biz halka hizmet etme adına sorumluluğumuz yerine getirirken neden okul yöneticileri bu sorumluluğu taşımıyor anlamak mümkün değil. Bizim okullarla çocuklarla ve velilerle hiçbir sorunumuz yok. Sıkıntı görevini yapmayan yöneticilerle."

Belediyenin ekonomik sıkıntı içinde olması nedeniyle tahsil edilecek 1 liraya dahi ihtiyacın bulunduğuna dikkat çeken Mutlu, "Bu paraları tahsil etmek zorundayız. Eğer paraları toplayamaz isek elektriklerimiz kesilecek. Erdemlinin iki gün susuz kaldığını düşünün. Biz bu durumlara düşmek istemiyoruz ve okul yöneticilerini görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 18:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?