6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Atık topluyor, para kazanıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde bir emekli, tarlalardan ve sulama kanallarından tarım ilacı atıklarını toplayarak hem çevreye zehir saçılmasını önlüyor hem de gelir elde ediyor.

Silifke Belediyesi'nden emekli Kurtuluş köyünde yaşayan 51 yaşındaki Abdulkadir Gök, tarlalardan ve sulama kanallarından tarım ilacı şişelerini toplayarak, zehirli atıkların çevreye zarar vermesini önlemeye çalışıyor.

Yaklaşık 3 aydır tarım ilacı şişelerini topladığını ifade eden Gök, "Çiftçiler, ürettikleri ürünler için büyük oranda zehirli tarım ilacı kullanıyorlar. Bunların şişelerini de tarlalarına ya da sulama kanallarına kanallarına atıyorlar. Ben de sulama kanalında yaşayan canlılara ve doğada bulunan canlılara zarar vermemesi için bu atıkları topluyorum. Yaklaşık 3 ay içerisinde 2 ton tarım ilacı şişesi topladım. 2 ton ilaç şişesinin doğada bulunması demek birçok canlının yok olması demektir. Tarım ilacı atıkları sulama kanallarına atıldığından beri 'bıyıklıbalık' ismiyle de bilinen karabalığın nesli neredeyse yok olmak üzere. Kuş Cenneti'nde neredeyse nesli tükenmek üzere olan birçok kuş türü var. Bu kuşlar atıklardan dolayı zarar görmekte" dedi.

Gök, topladığı tarım ilacı şişelerini satarak gelir elde ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 16:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?